website maker

ANDAUTONIJSKO BUČINO ULJE

Andautonijsko bučino ulje –  100% čisto ulje koje je dobilo naziv po lokalitetu.


Na području sela Šćitarjevo nalazio se stari rimski grad Andautonia. Ovo ulje je ulje koje po svojoj jačini odgovara kategoriji specijaliteta te je posebno zbog svoje čistoče i koncentracije, a ime je dobilo jer nastaje na području Andautonie.

Naš brend, Andautonijsko bučino ulje, čisto je, jače i koncentriranije od drugih bučinih ulja koje ste probali, a mnoštvo pozitivnih komentara i oduševljenje zadovoljnih kupaca kako sa područja Hrvatske tako i iz čitavog svijeta gdje je ulje otputovalo govore tome u prilog. 

Tamno zelene do crne je boje i uglavnom se dobiva laganim zagrijavanjem i prešanjem sjemenki koštica posebne vrste roda Cucurbita pepo var. styrriaca. Bučino ulje sadrži bjelančevine, minerale, nezasićene masne kiseline i mnoge vitamine.

Zbog njegove boje naziva ga se i crno ulje, a u nekim dijelovima Hrvatske i koščično ulje, budući da se proizvodi iz koščica. 

Čest je dodatak raznim jelima ali i izuzetno zdrava namirnica. Znanstveno je dokazan ljekovit učinak redovite konzumacije bučinog ulja kod problema povećane prostate kod muške populacije. 

Ovu vrstu ulja pakiramo u boce od 0,25 litara, 0,5 litara i 1 litru. Boca ima poseban čep za lakše korištenje ulja bez podlijevanja. 


NARUČITE NAŠE 100% BUČINO ULJE JOŠ DANAS. Dostava za narudžbe iznad 200,00 Kn je BESPLATNA.

Andautonijsko ulje (100%), 0,25L

Kn50
 

Andautonijsko ulje (100%),
0,5L

Kn80
 

Andautonijsko ulje (100%),
1,0 L

Kn140